Zkušenosti s konopím v nějaké formě měla naprostá většina účastníků sdílení. Až na pár výjimek ho všichni kouřili. Zároveň se ale jejich prožitky vzájemně poměrně dost lišily. Hodně z nich také nějakou formou zmínilo, že konopí aktivuje „sexuální energie“ či „hadí sílu“ a nadšeně popisovali, že je to nesmírně dobré afrodiziakum a velice prohlubuje a zlepšuje prožitky při milování.

Pár lidí hovořilo i o tom, že konopí je velice nepochopené a silně zneužívané, až znásilňované. Jeden muž popisoval velice obšírně, že je to velice citlivá živá entita, kterou je nutno pěstovat s láskou a ve vhodných podmínkách. Podle něj má každá jednotlivá rostlina konopí vlastní osobnost a potřebuje růst dostatečně svobodně až divoce. Rozhodně ne ve skříni s umělým osvětlením a na hnojivech. Doslova prohlásil, že takové konopí je pak samo o sobě psychotické a proto jenom zesílí psychózu u lidí, kteří ho použijí. Doma vypěstované má podle něj navíc vždy menší obsah THC než pokud je pěstováno průmyslově. Prý až o polovinu nižší.

Také zmínil, že konopí je historicky nerozlučně spojeno s Tantrou a v podstatě by v tomto systému mělo být povoleno jako „náboženská bylina“. Hovořil ale i o svých negativních zkušenostech s legalizací konopí v USA. Konopí se tam prý často prodává ve formě pryskyřice vylisované z květů. V této podobě jde o velice silnou látku, protože za normálních okolností by člověk nedokázal vykouřit nebo vaporizovat tolik květů najednou. Takto koncentrované bohužel vyvolává „totální závislost“ a likviduje vůli hlavně mladých lidí. Takže tento způsob užívání rozhodně nikomu nedoporučuje.

Netřeba k tomu jistě dodávat, že hydroponicky a s vysokým množstvím hnojiva a v uzavřených prostorách pod umělým osvětlení se pěstuje naprostá většina konopí prodávaného na černém trhu. Není se tedy co divit, že takto poškozené a zdegradované rostliny způsobují lidem často závažné psychické problémy. Navíc se kvůli zisku pěstují různé přešlechtěné rostliny s extrémním obsahem THC. Jedna žena popisovala, že se jí jednou v baru stalo, že po takovém konopí omdlela, protože jeho účinek byl velice podivný.

Jeden muž hovořil o tom, že je tak extrémně citlivý na tuto bylinu, že kouří velice malé dávky a pak se při hudbě, v soustředění na dech, noří velice hluboko do rozšířeného vědomí. Prý má na něj v podstatě psychedelický účinek. Podobně hovořila i jedna žena – říkala, že je to nepochopená a silně podceňovaná rostlina, je to velice dobré psychedelikum, ale člověk se s ní musí naučit správně pracovat.

Jiná žena popisovala, že s pomocí CBD konopí úspěšně léčila svoji nemocnou babičku, která trpěla silnými bolestmi. Přidávala jí ho do jídla, případně jí dávala konopné koláčky, do nichž, jak řekla, „toho dala opravdu hodně“. Díky konopí se prý babičce vždy hodně ulevilo a dožila svůj život v mnohem větší spokojenosti a duševní svěžesti, než kdyby „brala nějaké oblbováky proti bolesti“.

Jiná žena popisovala, že konopí používá jen zapečené do koláčků, že vůbec nechápe, proč ho lidé kouří. Kouřením podle ní jen dostanou „ránu do palice“, kdežto s koláčky se dá pracovat jako s psychedeliky. V podobě koláčků podle ní působí velice spirituálně a dá se pak s ním dělat hluboká vnitřní práce. Zdůrazňovala, že především ženy rozhodně neměly konopí kouřit. Při jednom takové „konopném koláčkovém tripu“ prožila vzpomínku na jakési dávné zasvěcovací spirituální obřady, při nichž se tato rostlina používala. Účelem obřadu bylo zasvětit ženu-kněžku do „spirituální léčby“, měla se naučit správně „vyzařovat“ energie pro ostatní. Cítila v tom prožitku, že konopí jí pomáhá otevřít „energetický kanál“ a udržet ho i nadále otevřený a čistý. Také se prý při tomto obřadu používaly sexuální praktiky, ale ne dnešní penetrační sex, jednalo se praktiky zaměřené na klitoris a jejich cílem byla kultivace ženských energií. I tato žena zdůrazňovala, že konopí musí být vypěstované s láskou a v přirozeném přírodním prostředí, aby mělo správný spirituální účinek. A člověk se s ním musí naučit správně spolupracovat.